Bu seçim Türkiye'nin son seçimi olabilir

Bu seçim Türkiye

CHP Kırıkkale Milletvekili aday adayı Karadurmuş, iktidarın bir an önce gitmesi gerektiğini belirterek Bu seçim Türkiye'nin son seçimi” dedi ve AKP'nin yeni bir algı operasyonu başlattığını söyledi.

PARTİLİLERE SESLENDİ

Cumhuriyet Halk Partisi binası önünde mini bir miting düzenleyen Hacı Arap Karadurmuş aday adaylığını ilan ederek partililere seslendi. AKP’nin bu seçimde mutlaka gitmesi gerektiğini söyleyen Karadurmuş, Türkiye’nin bundan sonraki süreçte karanlığa sürükleneceğini kaydetti. Karadurmuş, onun için Türkiye’nin son seçimi anlamına gelen 7 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu belirtti.

AKP’NİN 3Y FORMÜLÜ

Karadurmuş, konuşmasında, “7 Haziran’da yapılacak olan bu genel seçimler, geçmişte yapılan seçimlere nazaran daha da bir önem taşımaktadır. AKP’nin kurucuları iktidara gelirken, halka İnsan Haklarından, demokrasiden, adaletli gelir dağılımından söz ederek iktidara gelmişlerdi. Hatırlarsanız 3Y formülü diyorlardı. Yoksulluğa, Yolsuzluklara, Yasaklara Son vaatlerinde bulunuyorlardı. Hani o vaatler nerede kaldı? Verilen vaatlerin maalesef tam da tersini uyguladılar. Fakir halk daha da fakirleşti, zengin daha da zengin oldu. Yeni yandaş milyarderler türetildi. İşsizlik artarak tam bir felaket haline geldi. İktidara gelirken yolsuzluklara son vereceğim diyen AKP İktidarı maalesef yolsuzlukların en büyüğünü yaptı. Bakan çocuklarının evlerindeki içleri para dolu ayakkabı kutuları, para sayma makineleri, para kasaları 17 ve 25 Aralık tarihleri adeta canlı şahit oldu” dedi.

KIRIKKALE`NİN KURTULUŞU MKE’DİR

Karadurmuş konuşmasının devamında, “Hepimizin bildiği gibi Kırıkkale’yi Kırıkkale yapan Makine Kimya Endüstrisi Kurumudur. Bir zamanlar MKE’de vardiya değişimlerinde sokaklar caddeler adeta insan seli olurdu. İnsanlar mutlu esnaf mutlu ve her yurttaşımızın yüzleri gülüyordu. Kırıkkale göç alan bir kent konumundaydı. MKE fabrikalarının ürettiği malı, patlayıcıyı kim alır, tabii ki devlet alır, neymiş, pahalı üretim oluyormuş. Sen devletsin, nedenlerini araştırıp çağın teknolojisini getirip yenilemesi ve randımanı çalışmayı sağlaması gerekirken, ithal et mantığını devreye sokarak MKE Kurumunu atıl hale dönüştürüp, özelleştirme adı altında adeta yok ettiniz. Sonuçta Kırıkkale emekliler, işsizler, üniversite öğrencileri bulunan göç veren bir il haline getirildi.”

TAŞERON İŞÇİLİK KALDIRILACAKTIR

Türkiye’de yaklaşık 2 milyon taşeron firma çalışanı olduğunu belirten Karadurmuş, “AKP Hükumeti 2002 yılından bu yana iktidarları süresince taşeron işçiliği yaygınlaştırmayı amaçlayan, adeta emek sömürüsü yapan politikalarla iş gücünü sermaye lehine çevirmeyi başarmıştır. Bize göre taşeron işçilik modern köleliktir. AKP iktidarı, taşeron işçi emekçilerinin yasal olan sosyal haklarını, kazanımlarını yok ederek, açlık sınırının da altında asgari ücrete mahkûm halde, adeta sömürü düzeni yaratılmıştır. Geç de olsa, ‘taşeron işçilik köleliktir’ diyen Çalışma Bakanı bu sözünü Ankara’ya geldiğinde ne hikmetse unutmuştur. İktidarımızda bu düzen tamamen kaldırılacak, çalışanların ücretlerinde iyileştirme yapılarak tüm çalışanlar kadrolu, sendikalı hale getirilecektir.”

AKP YİNE ALGI SİYASETİNE BAŞLADI

Karadurmuş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her seçimde yaptıkları gibi bu seçimde de tarih yaklaştıkça oylarının gün be gün eridiğini gören AKP yine CHP üzerinde algı operasyonlarına başladı. İnsanlarımız artık bu algıların nedenini anladı. Neymiş, CHP Milletvekili Umut Oran Cumhurbaşkanının kızına suikast yapacakmış. Ayıptır! Hele hele Umut Oran gibi nazik, insanlık vasıflarının tamamını üzerinde taşıyan, kibar bir milletvekiline yandaş, havuz medyası bu yalan haberi yayınlayacak. Halk da bu yalana inanıp AKP mağdur oluyor diye oy verecek. Geçin bunları! İktidar olarak niçin araştırıp gereğini yapmıyorsun? Yurttaşları artık bu yalanlara inandırmanın zamanı çoktan geçti. Bu ülkede emekli, işçi, memur, esnaf mağdur! Yüzde 3+3 gibi bir sadaka zammı vereceksin. Emekliye, ‘Yeter bir çorba yapsın, içine ekmeği de doğrayıp yesin’ diyeceksin. Bu insanlar sefaletten sürünüyor. Pazar artıkları toplar hale geldiler. Gıda maddeleri zamla birlikte adeta fiyatları uçtu ve yanlarına yaklaşılmaz hale geldi. Ama umutsuzluğa yer yok. CHP İktidarında emeklilerin yüzü gülecek. Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş tutarında ikramiye verilecek. Bunun kaynakları bu ülkede fazlasıyla mevcut. Yeter ki vatandaş bize güvensin.”

AKRABALARA YARDIM EDİNİZ HUTBESİ

“KPSS’ye girerek, yüksek puan alarak uzun süredir iş bekleyen birçok gencimiz olmasına rağmen 350 bin öğretmen adayımız atama beklerken KPSS’ye girmeden Bakan, Müsteşar ve AKP Teşkilatına yakın binlerce kişi, hem de yüksek maaşlarla kamu hizmetlerinde göreve atandılar. Bunlar CHP Milletvekilimiz Haluk Koç tarafından isim isim açıklandı. Bu açıklamaya karşılık AKP Milletvekili çıkıyor sıkılmadan Cuma hutbesinde, ‘Hoca, Akrabalarınıza yardım ediniz’ diye vaaz veriyormuş. Bu nedenle AKP akrabalarını işi almakla onlara yardım ediliyormuş. Ben de buradan diyorum ki, ‘Bre gafil, sen başkasının hakkını gasp edip akrabanı işe sokacaksın, bunun adına da yardım diyeceksin. Bunun neresi yardım? Bu hak çalmaktır.”

İKİ DÖNEM VEKİL ADAY ADAYI OLDUM

“Sevgili hemşirelerim geçen dönem de dâhil 2. Kez CHP’den Milletvekili adayı oldum. CHP Genel Merkezinin aldığı karar gereği CHP üyeleri vasıtasıyla ön seçimle sıralama yapılacak. Demokratik olan da budur. Keşke diğer partiler de bunu yapabilseler. 29 Mart’ta üyelerin önüne sandık gelecek ve tercihlerini yapacaklar. Umutluyum, seçileceğime inancım tamdır. Eğer seçilemesem de seçilen arkadaşlarımla omuz omuza çalışacağım. Seçilemeyen diğer aday adaylarının da aynı düşüncede olacağına inancım sonsuzdur. AKP’nin anayasayı değiştirerek başkanlık sistemini getirecek milletvekilline sahip olursa bu seçim Cumhuriyet Tarihimizin son seçimi olabilir. Bu nedenle 90 yıllık cumhuriyetin yok olmaması, ülkenin üniter yapısının bozulmaması, parlamenter, demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin devamı için mutlaka çalışmalıyız. Kırıkkale’de 30 bine yakın olan oyumuzu katlayarak çoğaltıp en az 15 bin daha arttırmamız gerekir ki en az 2 milletvekili çıkaralım. Ben bunun taahhüdünü veriyorum.”



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız